Thursday, June 7, 2018

Månadsrapport - Maj 2018


Hej allesammans.
Tyst månad från aktievargen och vargfonden. En ganska enkel bakgrund till detta - inte mycket som händer just nu. Fonden arbetar på, och inkomsterna fortsätter att droppa in. Under Maj månads aktieperiod har en hel del inkomster betalats ut, och den fortsatt positiva trenden håller i sig. I nedanstående grafer kan vi följa detta.
Ovanstående: Portföljutveckling Maj 2018 jämfört med OMXS30


Ovanstående: Portföljutveckling 2018 jämfört med OMXS30


Nivån av kassa har, som man kan följa, höjts avsevärt. Många skulle argumentera att den för närvarande är alldeles för hög. Jag vidhåller att börsen dels är något för dyr för närvarande, och att jag har som mål att öka denna andel till 15% av olika omständigheter. Det tidigare tankesättet gällande redan existerande frihetskvot är även detta relevant, och jag har i dagsläget ingen brådska att investera den kassan som existerar.

Jag har vigt de senaste månaderna åt arbete och självutveckling. Jag har sysslat med skrivande, konst, och träning när jag inte har arbetat. Jag har även påbörjat yogaträning, vilket jag tycket är väldigt givande. Detta är något jag rekommenderar starkt till alla, oavsett karriär! 

Att njuta av både solen och vetskapen i min situation är något jag också har gjort den senaste månaden. Jag belyste detta lite grand redan förra månaden, men att uppnå delmål i sitt sparande är en väldigt givande punkt. Att sitta med vetskapen att man redan har uppnått en frihet innebär att man kan leva livet på ett annat sätt än man tidigare gjort. Man kan tycka att det inte ska behövas någon arbiträr summa eller utdelningsgrad för att leva livet på det sättet man vill, men så var i alla fall caset med mig. 

Planeringen är som tidigare - att fortsätta arbeta under en längre tid framåt, och allt eftersom tiden går får jag se i vilken omfattning som man använder sig av den friheten som finns.


Tills dess...går livet vidare :). 

Image result for yoga motivational

Och livet är bra!