Wednesday, July 4, 2018

Månadsrapport - Juni 2018




Nivån av kassa och inkomster fortsätter att öka. Vargfonden har fortsatt valt att hålla i pengarna och utöka kassan ytterligare. Detta dels på grund av valutakurser, men även på grund av den börssituation som nu bedöms föreligga. Planerat är att under Augusti börja titta lite grand på investeringar just i Sverige, då i bolag som kan ligga bra till. På listan är Latour och Investor. Inte många bolag som är köpvärda just nu helt enkelt.

Självutveckling och träning fortsätter. Jag har satt mitt mål - arbete till Oktober 2019. Efter detta kommer jag ändra på mina förutsättningar. Detta innebär ungefär 15 månaders arbete som återstår. Det finns alltså äntligen en klocka tills att jag viger min tid åt något annat än det jobbet jag har suttit med i 5 år.

Yogan är underbar. Jag har valt bort styrketräning och istället valt till Yoga som aktivitet för mig, och försöker göra detta varje dag. Utöver Yogan målar och tecknar jag även mer, och fortsätter även att försöka skriva. Jobbet tar naturligtvis fortsatt väldigt mycket tid, och detta kommer också vara karaktäristiskt de närmaste månaderna fram till Oktober 2019. 

Med detta är naturligtvis inte sagt att jag vid någon tidpunkt inte kommer att gå tillbaka till jobbet. Min preliminära planering sträcker sig längs 2019-2021. Efter 2021 kan det mycket väl te sig så att jag på deltid går tillbaka till något jobb i detta stuk. Tidvis kan detta arbete vara väldigt roligt och väldigt givande. Det är 45-50-timmarsveckan utan paus som sliter på mig i längden. Jag skulle helt enkelt vilja balansera detta lite mer med andra, mer kreativa och "soulful" aktiviter, såsom målning, musik och skrivande.

Inga grafer eller diagram denna gång. Utvecklingen fortsätter enligt planering - bättre än index, även om bygg fortsätter tynga portföljen tillsammans med banksektorn. Mitt intresse för kortsiktiga fluktueringar har i princip nollställts. Jag tittar kanske portföljen i mitt excel-ark 2-3 gånger i veckan, och loggar in på Nordnet/Avanza någon gång i veckan. Det är skönt att vara så pass avslappnad kring stora investeringar - man växer in i det, precis som allting annat.

Spelandet av Banjo går också bra - lärt mig två nya låtar. Min dygnsrytm inkluderar stiga upp, äta, gå till jobbet, hem på lunch och meditera/spela banjo, jobba, gå hem och laga mat, yoga, teckna/måla, kanske någon film/serie, sedan sömn. Mer konst/musik på helgen när jag har fritid. Detta kanske låter lite repetitivt, men....

Life's good. :)


Image result for motivational life is good


Ses nästa månad!