Thursday, April 26, 2018

Kvartalsrapport Q1 2018 - Gränges



26 April 2018, släpptes kvartalsrapport Q1 2018 för Gränges.

Denna rapport
Rapporten var en glädjande läsning med många positiva signaler. Försäljning och vinst ökade, och bolagets skuldsättning låg kvar på/under målnivån. Osäkerheter i form av amerikanska strafftullar finns på horisonten, men i Aktievargens bedömning är detta inget mer än en temporär osäkerhet, då Gränges produkter behövs internationellt - ingen mängd av strafftullar eller andra saker kommer att på ett permanent vis påverka bolagets framtidsutsikter.

Bolagets försäljning av TRILLIUM förväntas under 2018-2019 att öka, där man tagit tester till framgångsrika kundbeställningar. TRILLIUM förväntas utgöra en större och större andel av bolagets försäljning i europa under de kommande åren.

Tankar kring Gränges och framtiden
Den positiva vinsttrenden fortsätter under Q1 2018, och bolaget fortsätter att utvecklas väldigt positivt. Man har en tydlig moat genom expertis, en stor marknadsandel och ligger i framkant vad gäller teknologiska innovationer. Bolagets produkter är efterfrågade över hela världen, och eventuella 10%-iga tullar och sanktioner mot Ryssland kommer endast att påverka bolaget i begränsad utsträckning i ett långsiktigt perspektiv.

Rekommendation kring Gränges
För stabilitet, solida finanser, imponerande tillväxt och en intressant närframtid i bolaget tilldelas Gränges av Aktievargen ett "B" i investeringsbetyg. Rekommenderad portföljstorlek på innehavet är 1-2%.

Betyg

   

No comments:

Post a Comment