Thursday, February 15, 2018

Kvartalsrapport Q4 2017/Årsrapport 2017 - Investment AB Latour





Idag, släpptes kvartalsrapport Q4 2017/Årsrapporten för Latour.

Denna rapport
Rapporten är, som man väntar sig av Latour, positiv. Av innehaven i bolagets portfölj som inte är kärninnehav presterar över 50% över SIRX - endast Nobia visar under helåret 2017 en negativ utveckling. Företaget HMS visar, för att se till den motsatta änden, ett positivt resultat på över 65%.

Även inom Latours helägda kärnverksamheter har utvecklingen varit god. Hultafors Group visar en väldigt stark organisk tillväxt samt en tydlig ökning i försäljningen. Inom Latour industries har försäljningen formligen exploderat med 706 MSEK jämfört med 477 MSEK under föregående år.  Även Nord-lock visar en respektabel tillväxt om 286 MSEK jämört med 240 MSEK under föregående år. Swegons resultat förbättrades något även detta, vilket är en del i den positiva pågående utvecklingen för Latours kärninnehav.

Utdelningen för Latour fortsätter att stadigt öka, och går under verksamhetsåret från 2.00 till 2.25 SEK, en ökning på 12.5%. Helt godkänt för Latour, där Vargfonden väntar sig tydliga och bra ökningar i utdelningen under var kalenderår som utvecklingen tillåter detta.

Tankar kring Latour och framtiden
Latour är ett kärninnehav för Vargfonden, och ett innehav där målandelen ligger på över 3%. Detta med anledningen att bolaget har en väldigt positiv utveckling över lång tid och uppvisar en stabilitet och förtroendeingivande agerande som är att avundas. Utifrån detta har Vargfonden inga som helst tvivel eller negativa tankar kring Latour långsiktigt utan agerar här utifrån en enda tanke - öka.

Rekommendation kring Latour
För otrolig stabilitet, solida finanser, precisa prognoser och en tillförlitlig utveckling och utdelning i bolaget tilldelas Latour av Aktievargen ett "A" i investeringsbetyg. Rekommenderad portföljstorlek på innehavet är 3-6%.


Vargfonden skulle i dagsläget betala 99 SEK/aktie för Latour.

Betyg