Monday, February 26, 2018

Utdelningsförändringar 2018

Tiden har kommit för att prata om utdelningsförändringarna under 2018 . Samtliga rapporter och utdelningsförändringsförslag har lämnats, och Vargfonden kommer att utgå ifrån att de förslag som accepterats också kommer att godkännas av respektive styrelser.

Vargfonden har ställt upp förändringarna i ett enkelt diagram, som visar utdelningshöjning procentuellt.

Stjänor för året är:

Bakkafrost: Ett av fondens största innehav, som också har en väldigt stor höjning. Förändrar slutresultatet avsvevärt. Bra höjning om över 20%!

Handelsbanken: Höjning om 10%, men även en bonus om 40%. Väldigt, väldigt bra, och står för nästan hälften av höjningen i rena riksdaler. 

Norsk Hydro: Högsta höjningen i procent exklusive bonusar, men tyvärr ett väldigt litet innehav för Vargfonden. Behöver utökas när tillfälle ges. 

Axfood: Bra höjning som förväntat - ser fram emot framtida höjningar. Ska utökas ännu mer!

Gränges: Väldigt bra höjning också - önskar att innehavet var större än det är. 

10 företag har valt att inte höja utdelningen. I sig inte ett problem - i samtliga fall bedömer Vargfonden det som rättfärdigat att inte höja utdelningen just detta året. Naturligtvis behöver man se över bolagen i framtiden så att detta inte blir en trend. Flertalet företag har nu 2-4 år utan utdelningshöjning, som man kan komma att behöva se över. 

Helhetsintrycket för året 2017/2018 är väldigt bra. Vargfonden är mer en nöjd med utdelningshöjningen, vilket sett till portföljen når en höjning om 9.76% (inklusive bonusar).

Hur ser era höjningar för året ut?

No comments:

Post a Comment