Friday, October 20, 2017

Kvartalsrapport Q3 2017 - Siemens



Senast släpptes kvartalsrapport Q3 2017 för Siemens.

Förra kvartalsrapporten var även denna, i trenden av en glädjande läsning om ett starkt bolag. Omsättningen ökade med 6 %. Man expanderade sina marginaler inom samtliga industrier (nästan), och kunde bokföra en förbättring om 138 MEUR på grund av förändringar i pensionsplanerna. EPS ökade med 0.01 EUR till 1.79. Stora händelser inom perioden är förvärvet av Mentor Graphics Corporation och sammanslagningen med Gamesa Corporacion Tecnológica S.A. Största vinster kom från tillverkningen av förnybara energikällor.

Denna kvartalsrapporten
Kvartalsrapporten Q3 för Siemens var en bra läsning. Omsättningen i koncernen ökade 8%, framför allt då relaterat till starka bedrifter av affärer med korta cykler. Antalet beställningar sjönk med 6%, främst på grund av minskade beställningar av Siemens Power And Gas och Gamesa. Sammanlagd inkomst ökade 7% och EPS ökade till 1.74 från 1.64 under Q3 2017. Denna ökning var trots negativa effekter från förvärv och försäljning.

I rapporten bekräftade Siemens prognosen för 2017. Man förväntar sig blygsamma tillväxter i omsättningen och att vinstmarginalerna i Industrial blir mellan 11-12%. EPS beräknas ligga mellan 7.20-7.70 EUR.

Tankar kring Siemens och framtiden
Siemens är ett av världens största globala koncerner som sysselsätter ungefär 362 000 människor över hela världen. Man bygger allt ifrån transformatorer, sjukvårdsmaskiner, kraftverk, turbiner och motorer, tåg, magnetiska tåg, förnybar energi och många andra produkter. Efterfrågan på Siemens produkter kommer inte sjunka, utan öka, varför jag till Siemens har ett väldigt stort förtroende för framtiden.

Rekommendation kring Siemens
För innovationer inom flertalet olika industrier, solida finanser, en god anpassningsförmåga, och proaktiv utveckling av nya teknologier som världen kommer att behöva tilldelas Siemens av Aktievargen ett starkt "A" i investeringsbetyg. Rekommenderat portföljinnehav på Siemens är 2-5%.

Vänligen observera friskrivningsklausulen.


Betyg

A