Friday, October 27, 2017

Kvartalsrapport Q3 2017 - Infineon



Senast släpptes kvartalsrapport Q3 2017 för Infineon.

Infineon rapporterade ett riktigt bra kvartal. Men vad kan förväntas med ett bolag som har över 50 av världens mest renomerade bolag i kundportföljen? EPS växte med nästan 26% under Q3 jämfört med förra kvartalet och samma period! Förra utdelningsökningen representerade över 10% i ökning. Bolaget förväntade sig en ökning om 8-11% av omsättning under året 2017. Än så länge, och under Q3, verkar det snarare bli en ökning om cirka 17% - dvs nästan dubbelt så mycket.

Samtliga segment inom Infineon ökade i omsättning jämfört med Q3 2016. I 3 av 4 segment är bolaget marknadsledande. Störst procentuell ökning fanns inom segmentet Industrial Power control, där man tillverkar produkter åt bland annat ABB, Bombardier, Alstom, CSR, Enercon, Emerson, Tesla, Toshiba, Vestas och andra storbolag. Området ökade med över 15%.

Imponerande fakta såsom att 8 av 10 toppsäljande bilar inom hybrid och elsegmentet drivs av Infineons kretsar och produkter är något som får en investerare att ge Infineon tillit - det, och faktumet att bolaget är en split från tidigare koncernchefen Siemens.

Infineon befinner sig i en väldigt stark position för att utnyttja marknaden kring hybrid och elbilar som redan finns, och som endast börjat att växa fram på allvar. Bolaget är världsetta vad gäller utveckling av MOSFETs och andra typer av moduler. Man bygger nya fabriker i Dresden, där tillverkningen av halvledare ska öka, och satsar kapital på R&D och avancerad utveckling.

Infineon graderas med BBB från S&P, och finansiella nyckeltal för Q3 är fortsatt mycket positiva. En sammanfattande bild är att företaget är "bättre än on track", vilket också är den sammanlagda bedömningen jag gör.

Tankar kring Infineon och framtiden
Jag bedömer, och hoppas, att Infineon kommer fortsätta den resa som man gjort under 2016-2017 och leverera starka resultat inom halvledarbranschen. Förhoppningen är att bolaget ska bli ännu mer av en marknadsledare än vad man redan är, varför Aktievargen kommer att fortsätta köpa aktier i bolaget.

Rekommendation kring Infineon
För stora marknadsandelar, solida finanser, en pålitlig ledning och ett renomerat förflutet i Siemens samt marknadsledande utveckling tilldelas Infineon AG ett starkt "A" i investeringsbetyg från Aktievargen. 

Betyg

A